De infrastructuur

Het Qdisplay Pricer systeem importeert uit uw bedrijfsautomatisering de gegevens die u op uw digitale prijslabels wenst. Het enige dat u hoeft te doen is een uniek artikelnummer koppelen aan een uniek display-nummer. De door u gewenste informatie wordt via een infrarood zender overgestuurd en het display toont de gegevens. Zo simpel is het!

Het Qdisplay Pricer systeem bestaat uit een viertal componenten, die in een netwerk samenwerken. De Quick Display Manager (QDM) software, de Pricer server, de Pricer transceiver en de Pricer ESL displays.

De Quick Display Manager Software, QDM

Vanuit uw eigen artikelen bestand moet een conversie gemaakt worden naar de Quick Display Manager(QDM) . Uw artikelen bestand is op deze manier in te lezen in QDM. De Quick Display Manager gebruikt u om prijskaarjes te koppelen en te ontkoppelen aan de individuele artikelen uit uw artikel bestand. Zodoende weet de Quick Display Manager welke informatie naar welk kaartje gestuurd dient te worden. Elk prijskaartje heeft een unieke code, elk artikel ook. Zaak is het om in QDM het een aan het ander te hangen.

In de software kunt u ook zien of alle prijsupdates die u uitvoert ook daadwerkelijk in de winkel hebben plaatsgevonden. Dit is mogelijk vanwege het unieke twee weg communicatie systeem van alle digitale prijskaartjes van Pricer. Nadat een prijs veranderd is, stuurt elk kaartje een bevestiging retour. Komt er geen bevestiging, dan weet u precies welk kaartje niet geupdate is en kunt u gericht een probleem oplossen. De software draait op een normale PC in uw netwerk.

Met de Quick Display Manager kunt u zelf de layout ontwerpen en aanpassen van uw eigen prijskaartjes. Daarnaast is het mogelijk om meerdere producten aan een kaartje te koppelen en prijslijstjes te maken; een unieke mogelijkheid van onze software.

Het Base station

Het Base station is een soort router die in het netwerk van uw organisatie hangt. De Pricer software stuurt via dit station de gegevens door naar alle zender ontvangers in de winkelruimte. Het Base station verzorgt ook de voeding van de zenders via dezelfde UTP kabel als waar de data door gestuurd wordt. De Pricer Base stations zijn er in twee uitvoeringen, een grote de E32 voor maximaal 32 zenders en een kleine de E3 voor maximaal 3 zenders. Elke zender/ontvanger dekt een ruimte af tussen de 100-140m2 om een probleemloze dekking mogelijk te maken.
Basestation E3Basestation E32

De Pricer Transceivers

TRX IR TransieverDe Transceivers zijn de zender/ontvangers in het Pricer systeem. De apparaten zenden en ontvangen data via diffuus Infra Rood licht. Dit moet beslist niet verward worden met d
e infrarood signalen die de afstandbediening van de TV verstuurt. Er wordt gebruik gemaakt van een militair protocol waarin op een versleutelde manier dmv diffuus infra rood licht data verstuurd wordt. Deze state of the art data communicatie heeft vele voordelen:

  • Geen storing veroorzaakt door electromagnetische pulsen.
  • Geen storing door DSM signale of 3G, 4G internet frequenties.
  • Geen interactie met WIFI netwerken in de buurt.
  • Geen bouncing van data waardoor black spots onstaan met RF verzending van data.
  • Probleemloze communicatie door glazen vitrines, koelvitrines.
  • Infra rood maakt tweeweg communicatie mogelijk met een minimum aan stroomverbruik.

Video over de wereld van Infra Rood

De transceivers worden aan het plafond bevestigd en via een netwerkkabel verbinding gekoppeld aan het Basestation. Infrarood maakt tweeweg communicatie mogelijk.