Digitale prijskaartjes in retail

Digitale prijskaartjes in retail In de dynamische omgeving van de moderne retail veranderen prijzen aan de lopende band. Meegaan met online aanbieders is een must. Handmatige aanpassing van prijs- en productinformatie is niet bij te houden, arbeidsintensief en beslist niet foutloos. De oplossing  digitale prijskaartjes.

Digitale prijskaartjes zijn een voor de Benelux relatief nieuwe ontwikkeling op retail gebied. In plaats van de papieren uitgeprinte prijskaartjes in winkels is er een efficiënter systeem beschikbaar in de vorm van prijs- en productinformatie op een klein digitaal prijskaartje dat draadloos wordt aangestuurd vanuit uw eigen artikelbestand. U wijzigt alle informatie op afstand, vanuit uw eigen systeem. Verandert u de prijs in uw kassa of ERP systeem, dan verandert automatisch de prijs van het artikel op het schap mee.

Deze techniek noemen we ESL en dat staat voor Electronic Shelf Label; een digitaal prijskaartje, ook wel electronisch prijskaartje genoemd.

Niet een prijskaartje alleen

Niet alleen prijzen zijn te wijzigen, maar ook artikelinformatie. Denk aan artikelnummers, barcodes, voorraad of bestel informatie, cross sales artikelen, reviews van klanten, tot een QR code die de mobiele telefoon van uw klant direct doorlinkt naar uw webpagina van dit artikel.

De labels zijn voorzien van een LED lampje  dat bijvoorbeeld knippert indien u de barcode van dat product inscant. Handig bij weborders picken of herbevoorraden van  schappen. Artikel scannen en u weet precies waar deze hangt en pakt het juiste artikelof hangt het op de juiste plek weg.

Digitale prijskaartje SES-imagotag in retailLabels praten met elkaar en weten waar ze in uw zaak geografisch geplaatst zijn. Zodoende is met een app de locatie van een artikel te vinden.

Door de juiste toepassing van electronische prijskaartjes verandert u een prijskaartje in een mini website van het artikel. QR code of NFC chip leidt uw klant direct naar de webpagina van het artikel voor meer info of thuis bestellen.

Draadloos en batterij gevoed

De communicatie van de prijskaartjes gebeurt draadloos. De voeding van de digitale labels bestaat uit een of meerdere knoopcel batterijen. Door de energie zuinige techniek van E-paper is de levensduur van de batterij van een gemiddeld etiket zo’n 5 jaar. U plaatst de etiketten dan ook waar u wilt en hoeft geen voorziening te treffen voor stroom of datatoevoer.