Drie ESL fabrikanten

We beginnen met een klein voorstel rondje in de wereld van digitale schapkaarten. Wie denkt dat ESL een nieuwe ontwikkeling is, heeft het mis. De eerste digitaal geprijsde winkels verschenen zo’n 25 jaar geleden al. De ontwikkeling heeft niet stil gestaan in de loop van de jaren. Betere afleesbaarheid, echt een “paper look”, beter batterijmanagement, snellere reactie van de labels en veel en veel betere software.

De wereld van ESL kent echter in de loop van deze 25 jaar steeds minder namen. Diverse fabrikanten zijn gestopt, failliet of overgenomen. Het ontwikkelen van een ESL oplossing is dus niet zo maar iets en het in de markt actief blijven met bestaansrecht nog ingewikkelder. Zo blijven er maar een paar kernspelers over. Een investering in ESL is nooit goedkoop. Keuze voor een gezonde fabrikant die al tientallen jaren actief is in de ESL wereld, is essentieel voor het lange termijn succes van de gekozen oplossing. Niets is zo erg als een roll-out gedaan te hebben met een ESL fabrikant die twee jaar na dato stopt. Weg support, weg software updates  en dat betekent de direct investering afschrijven naar nul.

Qdisplay werkt samen met de twee absolute wereldspelers  in de ESL markt, SES Imagotag en Pricer. SES Imagotag heeft FindBox overgenomen, waardoor wij onze klanten kunnen helpen aan drie verschillende ESL oplossingen met elk al hun voor en tegens.

PRICER LOGO tagline 2020

Pricer

ESL fabrikant uit Zweden. Meer dan 35 jaar actief in deze branche, beursnotering aan de Zweedse beurs, financieel volledig transparant.Meer dan 140 miljoen digitale prijskaartjes geinstalleerd in meer dan 15.000 winkel wereldwijd.

Kenmerkend voor Pricer is de communicatie via Wireless Optical Lan, een diffuus infra rood netwerk. Communicatie tussen labels en zender ontvangers verloopt dus via licht.

Installaties in Benelux: Mediamarkt, Coolblue, Expert, Plus supermarkten. Delhaize, Carrefour

Ses Imagotag logo

SES Imagotag

ESL fabrikant uit Frankrijk/Oostenrijk en is een samenvoeging van twee ESL fabrikanten SES en Imagotag.  SES is meer dan 35 jaar actief in de ESL branche, Imagotag meer dan 10 jaar actief. Samen is het bedrijf onder gezamenlijke naam beursgenoteerd aan de beurs in Parijs. SES Imagotag heeft 16 miljoen prijskaartjes in 14.000 winkels in 55 landen geinstalleerd wereldwijd

Kenmerkend voor SES Imagotag is dat de communicatie tussen labels en router via een radioverbinding verloopt. SES Imagotag nam duitse ESL fabrikant FindBox over. Deze merknaam zal uitgefaseerd worden maar de techniek over radio in een ander frequentiebereik dan SES Imagotag zal blijven bestaan zodat SES Imagotag op twee frequenties de label s kan aansturen.

Installatie in Benelux: Philips Mystore, Hema , Colruyt