Extra functionaliteiten

Buiten de gangbare display faciliteiten kunnen digitale prijskaartjes meer dan alleen prijs en artikelgegevens weergeven

Extra paginasExtra paginas

Elk label heeft niet alleen een voorpagina, maar meerdere paginas die gepreload kunnen worden met informatie. Daarmee kunnen bijvoorbeeld voor openingstijden, of na sluitingstijden andere gegevens getoond worden die voor personeel op de werkvloer belangrijk kan zijn. Te denken valt aan aantal facings dat een product heeft op het schap, actuele voorraad, laatste besteldatum, verwachte binnenkomst, End of Life markering. Door de paginas te preloaden kunnen deze razendsnel op tijd omgeschakeld worden van de voorpagina en is deze informatie direct beschikbaar.

LED Flash functie

Labels hebben een voorziening van een LED lampje dat kan knipperen op commando. Dit noemen we de flash functie. Bij orderpicking kan dit handig zijn door op de order de barcode te scannen van het artikel dat de picker zoekt en direct (<1sec) begint het lampje te knipperen zodat de picker direct het juiste artikel van het schap neemt.

Idem bij het opnieuw aanvullen van de voorraad. Vakkenvuller staat voor het schap en weet niet precies waar het artikel geplaatst dient te worden. Hij scant de verpakking en direct daarna knippert het LEDje op het label waar het product hoort te staan.

De LED’s zijn afhankelijk van de label fabrikant in verschillende kleuren te laten knipperen. Ook de frequentie en duur van de knippertijd is instelbaar. Aan deze verschillen is een logistieke betekenis te geven.

NFC NFC chip

Labels zijn vast of optioneel uitgerust met een NFC chip, dit afhankelijk van de fabrikant. De NFC chip is te programmeren waarbij het uitlezen van de chip een mobiele telefoon direct door kan leiden naar een van te voren ingevoerde URL. Zo kan het simpel bij een label houden van een mobiele telefoon met NFC reader de klant direct meer informatie geven over dit artikel; product specificaties in non food of voedingswaarden en allergenen in food bijvoorbeeld. Cross sales kan ook door aan te geven klanten die dit artikel kochten, kochten ook…

Het gebruik van NFC is nog niet veel voorkomend, maar heeft een grote toekomst als je bedenkt dat selfscanning door middel van deze NFC chips in combinatie met een betaal app kan leiden tot een kassaloze winkel!

GeolocationGeolocation

Radiolabels praten met elkaar en meten elkaars zend en ontvangst sterkte. Door middel van een aantal referentielabels waarvan de postie exact bekend is op het planogram van de winkel is te bepalen de onderlinge afstand ten opzchte van elkaar en ten opzichte van de referentie labels.

Hiermee is via een app een exacte locatie te bepalen waar zich een label bevindt. Door middel van een app kan een klant opzoeken waar het artikel ligt waar hij naar op zoek is. De app geeft de locatie van het label weer waar de klant moet gaan zoeken. Verandert de locatie van het artikel dan hoeft er niets meer gedaan te worden dan ook het prijslabel te verplaatsen. Via de zoekfunctie zal de nieuwe locatie direct zichtbaar zijn in het planogram.

Infrarood labels praten met hun InfraRood transceivers die in veelvoud aanwezig zullen zijn. Door kruispeiling en meting van de sterkte van het signaal dat labels versturen en ontvangen van de transceivers is een exacte locatie te berekenen waar het label van het gezochte artikel zich bevindt.

KleurenSteunkleur

Digitale prijskaartjes kunnen in zwart wit, zwart wit rood of zwart wit geel geleverd worden. Combinaties daarvan zijn niet mogelijk. Niet elke fabrikant levert al deze variaties maar maakt een keuze die het beste bij zijn klanten aansluit. Bedenkt dat een steunkleur het batterijgebruik zal intensiveren en de tijdsduur tussen aankomst data en het volledig opbouwen van het scherm met steunkleur een stuk trager is dan enkel zwart wit. Vandaar dat snelle oplossingen voor industriele toepassingen vaak in zwart wit gebruikt worden. Welke fabrikant in welke kleuren in welke formaten levert wordt in het onderstaande assortiment overzicht duidelijk gemaakt.