Hoe werken digitale prijskaartjes?

Alles dat in een database van de klant zit, kan getoond worden op het display van een digitaal prijskaartje; omschrijvingen, prijzen, specs, logos, afbeeldingen, barcodes, QR codes, alles. Maar HOE komt deze informatie op het prijskaartje?

Export

Uit het ERP systeem of kassa systeem van de klant volgt een export van gegevens die de klant op het prijskaartje wenst. In de software van Qdisplay configureren wij onze eigen database die deze gegevens kan verwerken. Zo staat er aan “onze” kant van de oplossing een gespiegelde database van alle artikelen met de informatie die de klant op zijn labels wenst. De informatie kan periodiek maar ook realtime aan onze oplossing worden doorgegeven via XML feed of export van bijvoorbeeld een CSV bestand.

template logo QDMTemplate

In de software van Qdisplay wordt door middel van een designer tool een ontwerp gemaakt van de layout van het label. Hoe wil je de informatie tonen, in welke grootte welk font en op welke plaats welke informatie getoond moet worden. Zaak is dat zo slim mogelijk te doen waarbij verschillende layouts gekoppeld kunnen worden aan logische statements. Bijvoorbeeld als een artikel in de aanbieding is, en dat blijkt uit de aanwezigheid van een aanbiedingsprijs, kan het label automatisch de aanbiedingslayout kiezen. Interessant aan onze software is dat de eindgebruiker, mnits daartoe opgeleid, toegang krijgt tot deze designer tools en  zelf de layouts kan maken of aanpassen.

link logo QDMKoppelen

Eenmalig in het proces dient een artikel uit de database gekoppeld te worden aan een digitaal prijskaartje. Dit noemen we koppelen, linken of matchen, verschillende termen voor hetzelfde. Elk artikel is uniek en elk digitaal prijskaartje ook. Door de barcode van het artikel te scannen en de barcode van het digitale prijskaartje te scannen bevestigen we aan het systeem dat deze twee bij elkaar horen. Dat kan via een handhled PDA scanner en onze scan app of via een vaste scanner aan de computer waar de webbased software van Qdisplay te bereiken is.
Dit koppelproces gaat snel en tijdens het proces van koppelen zie je de labels veranderen die je al gekoppeld hebt. Zodra de koppeling tot stand gekomen is, zal elke verandering in het record van dat artikel naar dat digitale prijskaartje gestuurd worden en verandert het scherm.

De software

Tot zover werken alle fabrikanten en ESL oplossingen hetzelfde. Doordat Qdisplay haar eigen software gebruikt QDM, Quick Display Manager, voor de aansturing en monitoring van de digitale prijskaartjes, kunnen wij voor drie fabrikanten exact dezelfde ontwerptool leveren.

Logo quick display manager

Voordeel van onze eigen software is dat wij in staat zijn maatwerk te ontwikkelen terwijl andere ESL aanbieders, inclusief de fabrikanten daar niet toe in staat zijn voor slechts een specifieke klant. Wachten op een versie update van de standaard software in de hoop dat de gewenste wijziging er in zit is dan het gevolg. Qdisplay maakt het gewoon, ook voor een klant.